یک سیستم اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق نظیر دتکتور دود، حرارت، شعله و گاز است که برای تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. شرکت زیتکس یکی از بهترین تولید کنندگان سیستم های اعلام حریق می باشد که دارای تاییدیه ها و استاندارد های بین المللی است. شرکت نوآوران صنعت ناظر دارای نمایندگی اعلام حریق زیتکس در قم می باشد. برای استعلام قیمت و نصب سیستم اعلام حریق در قم توسط متخصصین این شرکت با شماره 09129622355 تماس بگیرید.
طراحی، اجرا و استفاده درست از این سیستم، میتواند جلوی بسیاری از خطرات جانی و مالی را بگیرد. اما شاید برای شما جالب باشد دانستن این مطلب که با توجه به اهمیت بالای سیستم های اعلان حریق در پروژه های صنعتی و ساختمانی، اما متاسفانه بیش از 90درصد پروژه های سیستم های اعلان حریقی که در کشور کار می شوند، نهایت پس از چند ماه خاموش و بلا استفاده می شوند.
همچنین امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود.
رایج ترین دتکتورهای سیستم اعلام حریق موجود دربازار
- دتکتور دود نوری
دتکتور حرارتی ثابت و متغیر
دتکتور ترکیبی چند معیار (نوری و حرارتی)
دتکتور شعله (IR و UV) .دتکتور ضد انفجار
آشکارسازهای دود مشتق کننده (تشخیص دود خیلی زود)
دتکتور حرارتی خطیLHD (کابل تشخیص خطی )
شستی اعلام حریق
علاوه بر انتخاب نوع مناسب سیستم اعلام حریق(دتکور دود اعلام حریق ، دتکتور حرارت اعلام حریق ، آژیر اعلام حریق و غیره) ، روش مهندسی مناسب نیز بسیار مهم است. یک سیستم اعلام حریق با کیفیت بالا اگر که در جای اشتباه نصب شود ، به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
Arka Fire تکنسین های باتجربه و مجرب را برای قرار دادن صحیح دتکتورهای اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف ارائه می دهد. بنابراینArka Fire تضمین می کند که همه مناطق ایران و با برنامه می توانند تحت پوشش قرار گیرند.
انواع سیستم اعلام حریق
ابتدا باید بیان کنیم که سیستم اعلام کننده حریق از نظر نحوه آغاز به دو صورت دستی و خودکار وجود دارد:
- سیستم اعلام حریق دستی: سیستم اعلام حریق دستی سیستمی است که شامل کاشف خودکار نیست و هشدار فقط از طریق دست توسط انسان آغاز می شود. در واقع سیستم اعلام حریق دستی بدون اپراتور کارایی ندارد. تمام ساختمان هایی که سیستم اعلام حریق خودکار دارند الزاما باید سیستم اعلام حریق دستی هم داشته باشند.
- سیستم اعلام حریق اتومات (خودکار): سیستم اعلام حریق اتومات سیستمی است که دارای یک سری حسگر است که به یک یا چند محصول حریق حساس هستند و در صورت حس کردن آن ها به صورت خودکار فعال می شوند. سیستم اعلام حریق خودکار شامل دو سیستم موضعی و مرکزی نیز می باشد.
- سیستم اعلام حریق اتومات موضعی (انفرادی): به این صورت است که بر روی آشکارساز ها آژیر هشدار نصب شده است. کاشف های موضعی باید دارای طول عمر 5 سال و باتری مناسب جهت استفاده باشند.
- سیستم اعلام حریق خودکار مرکزی: دارای پنل مرکزی هستند و آشکارساز ها سیگنال را به پنل و پنل به آژیر ها و غیره می رساند.
اجزای سیستم اعلان حریق
به طور کلی هر سیستم اعلام حریق از بخش های زیر تشکیل شده است:
- مرکز کنترل اعلام حریق: که وظیفه کنترل ورودی ها و خروجی ها را بر عهده دارد.
- تجهیزات ورودی: نظیر انواع دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله، شستی اعلام حریق و…
- انواع تجهیزات هشداردهنده: نظیر آژیر اعلام حریق، فلاشر و…
- منبع تغذیه: که وظیفه تامین انرژی الکتریکی سیستم را در طول دوره فعالیتش بر عهده دارد.
- تجهیزات جانبی دیگری نیز نظیر انواع ماژول های ورودی و ماژول های خروجی که برای ارتباط سیستم اعلان حریق با سایر سیستم ها و تجهیزات به کار می روند.
مزایای سیستم اعلام حریق هوشمند
- سیستم اعلام حریق هوشمند قابلیت اتصال به دیگر تجهیزات امنیتی ساختمان را دارد.
- نگهداری و تعمیر سیستم اعلام حریق هوشمند هزینه کمی به همراه دارد.
- به صورت 24 ساعته ساختمان را مانتیور می کند.
- در سیستم اعلام حریق هوشمند امکان این وجود دارد تا حساسیت تجهیزات آشکار کننده توسط شخص تنظیم شود.
- سیستم اعلام حریق هوشمند احتمال بروز آتش سوزی را تشخیص می دهد.
- با تشخیص به موقع آتش سوزی از خسارات سنگین جانی و مالی جلوگیری می کند.
شرکت نوآوران صنعت ناظر دارای نمایندگی اعلام حریق زیتکس در قم می باشد. برای استعلام قیمت و نصب سیستم اعلام حریق در قم توسط متخصصین این شرکت با شماره 09129622355 تماس بگیرید.